Over NBV Webinars | Varroabestrijding

NBV Webinars | Varroabestrijding

Wij nodigen je van harte uit voor het  webinar over varroabestrijding op maandag 1 juli.  Tijdens dit webinar gaan we dieper in op op effectieve methoden om varroamijten te bestrijden, met als leidraad het 3-gangen menu van Bijen@wur. Sjef van der Steen, mede-auteur van het 3-gangen menu, is te gast en vertelt over de succesvolle aanpak. Als auteur weet hij de achtergronden en kan hij de nodige context geven. 

Het 3-gangen menu voor varroabestrijding:

Voorgerecht: Darrenraat verwijderen (april - juli) Darrenraat verwijderen is een beproefde methode om de populatie van varroamijten te verminderen. Door in de maanden april tot en met juli regelmatig de darrenraat te verwijderen, kunnen we de voortplantingscyclus van de mijten verstoren en hun aantallen significant verminderen.

Hoofdgerecht:

  1. Oxaalzuur sproeien (mei - juli) Oxaalzuur sproeien is een effectieve behandelmethode in de strijd tegen varroamijten. Gedurende de maanden mei tot en met juli wordt oxaalzuur gesproeid om de mijtenpopulatie te onderdrukken zonder de bijen te schaden.

  2. Mierenzuur verdampen (juli - september) Van juli tot en met september kan mierenzuur verdampen een krachtige methode zijn om varroamijten te bestrijden. Deze behandeling is vooral nuttig tijdens de warme maanden wanneer de mijtenpopulatie piekt.

  3. Thymovar of Apiguard (juli - augustus) In de maanden juli en augustus zijn Thymovar of Apiguard effectieve opties om de varroamijten aan te pakken. Deze organische behandelingen helpen bij het behouden van gezonde bijenvolken.

Nagerecht: Oxaalzuur druppelen (december - februari) Oxaalzuur druppelen in de maanden december tot en met februari is de laatste stap in het 3-gangen menu. Deze winterbehandeling helpt om de resterende varroamijten te elimineren en zorgt ervoor dat uw bijenvolken sterk de winter door komen.

Dit webinar biedt je gedetailleerde informatie en praktische tips over het toepassen van deze behandelingen. We zullen ook ruimte bieden voor vragen en discussie, zodat u volledig voorbereid bent om uw bijen te beschermen tegen de varroamijt.

Programma van NBV-webinar | Varroabestrijding

Op maandag 1 juli:
19:15 - 19:30 Inloop en welkom
19:30 - 20:00 Inhoud | deel 1
20:00 - 20:15 Vraag & Antwoord
20:15 - 21:00 Inhoud | deel 2
21:00 - 21:20 Vraag & Antwoord
21:20 - 22:20 Afsluiting

Lees meer over het programma

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
NBV-webinar - NBV Lid Gratis
NBV-webinar - niet NBV-lid € 9,99